| |

Turun Suurtorin keskiaika ry hakee esiintyjiä kesän 2023 harrastajanäytelmäproduktioihin.


Vuonna 2023 tuotannossa on kaksi taiteellista teosta: perinteinen Vanhan Suurtorin alueella esitettävä markkinanäytelmä ja uusi, elävöitetty pyhiinvaellus reitillä Lemu – Turku. Näytelmissä on tarjolla useita matalankynnyksen rooleja kaikenikäisille näyttelemisestä tai keskiaikaharrastuksesta kiinnostuneille.


Mukaan valitut harrastajat kutsutaan starttitilaisuuteen, joka pidetään torstaina 13.4. klo 17.00-20.00. Seuraava kokoontuminen molemmilla ryhmillä on lauantaina 15.4. klo 12.00-15.00. Tarkempi paikka ilmoitetaan valintakirjeessä. Hakijoita pyydetään täyttämään hakulomake 31.3.2023 mennessä.


Mukaan voivat hakea kaikki keskiajasta ja näyttelemisestä kiinnostuneet ikään tai sukupuoleen katsomatta. Näytelmään haetaan myös ruotsin kieltä puhuvia harrastajanäyttelijöitä. Aiempaa kokemusta keskiaikaharrastuksesta tai näyttelijäntyöstä ei edellytetä. Avoin asenne, kyky heittäytyä ja halu työskennellä ryhmässä ovat kuitenkin tärkeitä.

Keskiajan Turku – tapahtuman immersiivisen ulkoilmanäytelmän eli markkinanäytelmän pienoisnäytelmäkohtaukset käsittelevät turkulaisten elämää keskiajalla. Näytelmä koostuu itsenäisistä näytelmäkohtauksista Vanhalla Suurtorilla sekä Brinkkalan sisäpihan näyttämöllä, lisäksi improvisaatioteatterin keinoin toteutetut kohtaukset yleisön joukossa elävöittävät kuvausta keskiajan torielämästä ja keskiaikaisesta Turusta.


Vuonna 2023 Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää ensimmäistä kertaa elävöitetyn pyhiinvaelluksen. Pyhiinvaellus lähtee 29.6. Lemun kirkolta Raision kirkon kautta Turkuun Pyhän Olavin mannerreittiä pitkin, ja patikkamatka päättyy Turun tuomiokirkolle perjantaina 30.6. Matkan varrella vaeltajat kohtaavat keskiajan henkilöitä, jotka esiintyvät ennalta suunnitelluissa ja aikataulutetuissa näytelmäkohtauksissa. Pyhiinvaelluksen ohjelmaan kuuluu 4-5 näytelmäkohtausta reitin varrella.


Markkinanäytelmän ohjaa Riina Salmi. Riina on teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on toiminut teatterin kentällä monipuolisesti opettajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Pyhiinvaellusnäytelmän ohjaa Juuso-Matias Maijanen. Juuso-Matias on B.A liikeohjaaja-opettaja, jonka tausta on fyysisessä näyttelijäntyössä ja teatteripedagogiassa. Molemmat näytelmät käsikirjoittaa pitkäaikainen keskiaikaharrastaja Petra Lähde. Petralla on sekä vahva kokemus sekä harrastajateatterikentältä käsikirjoittajana ja ohjaajana että klassisen filologian koulutus.

Voit hakuvaiheessa osoittaa kiinnostuksesi sekä markkinanäytelmään että pyhiinvaellusnäytelmään. Huomioithan kuitenkin, että et voi vastaanottaa roolia molemmista näytelmistä.

Molempien näytelmien harjoitukset ovat pääosin Vanhan Suurtorin alueella, ulkotiloissa.

Hakulomakkeen pääset täyttämään TÄSTÄ