Aura of Puppets

Aura of Puppets on nukketeatteriammattilaisten yhteistyöverkosto. Aura of Puppets yhdistää alan kotimaiset huiput ja kehittää taiteenlajia sekä sen tunnettavuutta Suomessa ja ulkomailla. Aktiivisen esitystoiminnan lisäksi verkosto tarjoaa monipuolisesti muita nukketeatterintekijöiden palveluita ja järjestää kahta festivaalia.

Aura of Puppets on Suomen merkittävin ja suurin nukketeatteritaiteen organisaatio, joka on palkittu myös näyttämötaiteen valtionpalkinnolla, verkoston taiteilijajäseniä on tällä hetkellä 68.

https://auraofpuppets.com/

Varpunen

Varpunen on suurikokoinen lyhtynukke, liikkuva installaatio, joka liitää yleisön päiden yllä. Se on ilahduttavan yllättävä kohtaaminen- luoksesi tuleva elämys- mutta myös elegia niin tutulle, mutta uhanalaiselle varpuselle, hienovireinen kannanotto luonnonmonimuotoisuuden puolesta. Varpunen tuo mukanaan toivoa, taianomaisuutta ja kauneutta.

Työryhmä

Konsepti ja nukke: Pia Kalenius

Nukettajat: Niina Lindroos ja Nanna Mäkinen

Sävellys: Kari Mäkiranta

Susi-Hukka

Susi- Hukka on Jenni Rutasen suunnittelema ja rakentama jättinukke, joka on valmistettu täysin hukka ja hävikkimateriaaleista.

Susi-Hukka toteutettiin Turun kansainvälisen nukketeatterifestivaalin TIP-Festin 10 -vuotisjuhlavuoden festivaalin avajaisiin, jossa se nähtiin myös ensimmäistä kertaa esillä.

Nukettajat: Velma Jääskeläinen, Olavi Ermala, Niina Lindroos

Beluga -valas

Beluga, maitovalas on 6,5m pitkä jättinukke, joka uiskentelee ihmisten päiden yläpuolella neljän nukettajan voimin. Nukke näkyy kauas ja sitä voi ihastella myös ylhäältä päin. Maitovalas saa hengityksen salpaantumaan kun se ui kosketusetäisyydelle.

Beluga- valas toteutettiin Huoneiden Kirja -esitykseen huoneen nro 51 yhteydessä. Huoneiden kirja on Saila Susiluodon samannimiseen proosateokseen perustuva suurtuotanto, jonka taiteellinen johtaja oli Alma Rajala ja yhteistuotantotahoina TEHDAS Teatteri, Aurinkobaletti ja Aura of Puppets. Immersiivisen esityksen toteuttivat yli 100 vapaan kentän taiteilijaa elokuussa 2021.

Beluga työryhmä(rakennus) : Jutta Lahtinen, Nanna Mäkinen, Mila Nirhamo, Anna-Maria Vänskä, Anna Nekrassova

Esiintyjät: Anna Nekrassova, Nanna Mäkinen, Niina Lindroos ja Velma Jääskeläinen