Keskiaikaiset markkinat 27.6.‒30.6.2019 – Kosketus vuoden 1399 arkeen Turussa

Keskiaikaisia markkinoita vietetään Turun Vanhalla Suurtorilla 27.6.‒30.6.2019. Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma tarjoaa neljänä päivänä runsaasti ohjelmaa. Vanhalla Suurtorilla esitettävässä markkinanäytelmässä tulkitaan elämänmenoa vuoden 1399 Turussa. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy.

Historialliselle kohtauspaikalle, Turun Vanhalle Suurtorille, saapuu tänä vuonna noin sata käsityöläistä Suomesta ja ulkomailta. Keskiaikaiseen teemaan sopivia käsityötuotteita ja syötävää saapuu torikauppaamaan myyjiä mm. Virosta, Ruotsista, Unkarista, Saksasta ja Tanskasta.

Työnäytösalueella Porthaninpuistossa markkinakävijät voivat tutustua keskiaikaisiin työmenetelmiin sekä osallistua myös lapsille soveltuviin työpajoihin. Asiaohjelmaa on luvassa Vanhan Raatihuoneen salissa luentojen ja seminaarien muodossa. Tänä vuonna Vanhan Raatihuoneen salissa järjestetään lauantaina 29.6. Tarinapiiri, jossa osallistujat pääsevät jakamaan ohjatusti omia markkinamuistojaan menneiltä vuosilta.

Keskiaikaisilla markkinoilla keskiaikainen tunnelma syntyy musiikista, tanssista ja leikeistä. Perinteiset musiikki-, teatteri-, tanssi- ja sirkusesitykset sekä muut keskiaikaiset viihdykkeet luovat tilan kokea Vanhan Suurtorin ainutlaatuinen menneisyys nykyhetkestä käsin. Perheen pienimmät viihtyvät Lasten puhepihalla leikkien ja pelien parissa sekä suosituissa Prinsessa- ja Ritarikouluissa, joihin osallistuneille myönnetään leikkimieliset Prinsessa- ja Ritaridiplomit.

Keskiaikaisten markkinoiden koko ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla: http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/ohjelma/

 

Keskiaikaiset markkinat järjestää voittoa tavoittelematon ja yleishyödyllinen yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

 

Lisätietoja:
Suvi Kotilainen
tuottaja-toiminnanjohtaja

puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi