Turun Suurtorin keskiaika ry

Turun Suurtorin keskiaika ry on vuonna 2010 perustettu yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pyrkii edistämään keskiajan historian, arkeologian, muinaistekniikan ja käsityötaitojen tuntemusta ja harrastusta. Turun Suurtorin keskiaika ry:n jäsenet ovat Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Turun historiallinen yhdistys ry, WarusSeppäin kilta ry, Turun Keskiaikaseura Unikankare ry, Varsinais-Suomen esittävän taiteen yhdistys ry, Turun kulttuuritapahtumien tuki ry ja Kiinteistöosakeyhtiö Casagrandentalo.


Aboa Vetus & Ars Nova


Aboa Vetus & Ars Nova on turkulainen historian ja nykytaiteen museo. Aboa Vetuksessa sijaitsevat talojen ja kujien esiin kaivetut rauniot ovat pääosin keskiajalta. Niiden lomassa kulkeva perusnäyttely painottuu 1400-lukuun ja kertoo kaupungin elämästä vuosisatoja sitten. Ars Nova tuo nykytaiteen lähelle oman kokoelman ja vaihtuvien näyttelyiden kautta.

www.aboavetusarsnova.fi


Turun historiallinen yhdistys ry


Turun historiallinen yhdistys ry tuo yhteen historian tutkijat, opettajat, opiskelijat ja harrastajat. Se edistää historiantutkimusta ja historiatieteellistä harrastusta sekä ylläpitää yhteyttä alan tutkijoiden ja suuren yleisön välillä. Toimintaan kuuluu matkoja, retkiä, esitelmiä, luentosarjoja ja ennen kaikkea julkaisutoimintaa.

www.thy.fi


WarusSeppäin kilta ry


WarusSeppäin Kilta ry on turkulainen keskiaikaisten aseiden ja varusteiden valmistamiseen keskittynyt ryhmä. Toimintaan kuuluu myös asetaitojen harjoittaminen ja historian elävöitys.

www.warussepat.fi


Turun Keskiaikaseura Unikankare ry


Turun keskiaikaseura Unikankare ry on Turussa toimiva kansainvälisen keskiaikaseuran, Society for Creative Anachronismin (SCA), eli luovan epäaikaisuuden seuran, alajaos. Unikankare on keskittynyt tutkimaan ja elävöittämään eurooppalaisia kulttuureita aikaväliltä noin 600-1600 jKr.

https://keskiaikaseuraunikankare.fi


Varsinais-Suomen esittävän taiteen yhdistys ry


Varsinais-Suomen esittävän taiteen yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää esittävän taiteen harrastusta Varsinais-Suomessa, edistää kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta sekä uudistaa ja kehittää kansalaisten kulttuurikäsitystä. Yhdistys toimii erilaisia taidemuotoja edustavien harrastajaryhmien taustayhdistyksenä. Tällä hetkellä yhdistyksen yhteydessä toimii neljä musiikkiryhmää (Räikkä, Vapaat radikaalit, Sointu-Siskot ja Äimän käet) ja yksi tanssiryhmä (Elysium).


Turun kulttuuritapahtumien tuki ry


Turun kulttuuritapahtumien tuki ry:n tarkoituksena on ylläpitää, tukea ja edistää rekisteröityjen yhdistysten mahdollisuuksia järjestää kulttuuritapahtumia Turussa ja sen lähiseudulla. Yhdistys organisoi kesällä 2010 Keskiaikaisten markkinoiden Turnajaispihan ohjelmiston sekä musiikkiesitykset.


Kiinteistöosakeyhtiö Casagrandentalo

Casagrandentalo on kiehtova matka Turun historiaan. Vähätorin reunalla sijaitseva kortteli on elänyt intensiivisesti mukana kaupungin kaikissa vaiheissa katoliselta keskiajalta lähtien. Nykyinen Pyhän Hengen kappeli on rakennettu keskiaikaisen Pyhän Hengen kirkon raunioihin. Samalla tontilla sijainneesta Pyhän Hengen hospitaalin ylläpitämästä Pyhän Hengen talosta löytyvät ensimmäiset tiedot jo 1390-luvulta. Kiinteistössä toimii lisäksi eri alojen yrityksiä aina ravintoloista sisustusliikkeisiin ja kahviloista yksityisyrityksiin.

https://casagrandentalo.fi


Lisätietoja


Reima Välimäki
puheenjohtaja
reima.valimaki@utu.fi

Meri Vuohu
hallintojohtaja
meri@suurtorinkeskiaika.fi
p. 040 132 9993