Myyjät


Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää 27.–30.6.2024 Keskiajan Turun markkinatorin Vanhalla Suurtorilla, keskiajan Turun sydämessä. Markkinoilla samalla, kun käsityöläiset kaupittelevat tuotteitaan, vaeltelevat aateliset, kirkonmiehet, ilveilijät, huovit, piiat ja rengit yleisön seassa omine juoruineen ja juttuineen. Myyntipaikkoja on sadalle myyjälle, ja kävijöitä oli vuonna 2023 noin 120 000 henkeä.

Myyntiaika markkinoilla on torstaina ja perjantaina klo 12–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12–18.

Vuoden 2024 Keskiajan Turun markkinamyyjät


Myyntipaikan hakemisesta


Tuotevaatimukset
Tuotteiden tulee olla keskiajan henkeen sopivia ja luonnonmateriaaleista valmistettuja. Arvostamme selkeää tuotekokonaisuutta ja aitoja käsintehtyjä tuotteita. Keskiaikainen linja tulee huomioida tuotteesta pakkaukseen, kojun koristeluun ja omaan pukeutumiseen saakka. Huomioithan, että muovia ei voi käyttää tuotteissa eikä pakkauksissa. Myös keskiajan henkeen sopivia elintarvikkeiden myyjiä haetaan. Astioiden ja juomalasien tulee olla mahdollisimman keskiaikahenkisiä – ei nykyaikaisia läpinäkyviä muovimukeja, serviettejä tai paperilautasia.


Myyntituotteiden valinta
Turun Suurtorin keskiaika ry valitsee markkinoilla myytävät tuotteet. Raaditettaviin tuotteisiin ja tuotekuviin tulee liittää myyntipaikkahakemus (linkki alla) huolellisesti täytettynä. Myyjien antamia tietoja ei luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön.


Jokaisen myyjän riippumatta siitä, onko ollut mukana aikaisemmin vai ei, tulee toimittaa tuotteensa arvioitaviksi. Raati vaihtuu osittain joka vuosi, mistä johtuen kaikki tuotteet, niin vanhat kuin uudetkin, ovat tasavertaisessa asemassa. Samalla saamme myös tarkan tiedon siitä, minkälaisia tuotteita markkinoilla on tarjolla, mikä on tärkeää jo tiedotuksenkin kannalta. Kaikkia esim. samasta materiaalista tehtyjä tai selkeästi samaan sarjaan tai tuoteperheeseen kuuluvia tuotteita ei kuitenkaan tarvitse tuoda näytille, vaan ne voi esittää raadille kirjallisesti.


Palautelomakkeeseen raati jättää tiedon tuotteiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä sekä mahdollisesti kommentteja ja kehitysehdotuksia tuotteista. Mikäli raati on todennut, etteivät kyseiset tuotteet sovi Keskiajan Turun markkinatorille, siitä on selkeä maininta lomakkeessa. Jos kehittelet vielä raadin arvioinnin jälkeen uusia tuotteita, ilmoita myös niistä meille. Vain hyväksytyt tuotteet voidaan tuoda myyntiin markkinoille.


Hinnat


Kangaskatteinen tapahtuman järjestäjän koju, leveys 1,6 m ja syvyys 2 m
70 € / päivä
240 € / kaikki neljä päivää


Paikka omalle kojulle, leveys 2 m
120 € / päivä
400 € / kaikki neljä päivää


Pikaruokapaikkojen hinta, leveys 2 m
140 € / päivä
500 € / kaikki neljä päivää


Lisätila kaikkiin paikkoihin 50 € / m leveyttä / päivä
Sähkö (vain elintarvikemyyjille) 20 €/päivä


Huom! Hintoihin ei tule arvonlisäveroa.


Lisäksi hintaan sisältyvät kojujen yövartiointi, jätehuolto, ensiapupäivystys, tietoa keskiajasta ja opastusta tuotteiden esille asettelusta.


Keskiaikahenkinen ulkoasu
Myyjiltä vaaditaan leikkimieltä ja keskiaikaista pukua, jonka he voivat tarvittaessa vuokrata tapahtuman järjestäjältä. Myyjät voivat tulla omalla keskiaikaan sopivalla myyntikojulla (kuva kojusta keskiaikaisessa asussa on pakollinen liite raadituslomakkeeseen) tai he voivat saada käyttöönsä Keskiajan Turun kangaskatteisen myyntikojun (koko n. 1,6 m x 2 m). Jos suunnittelet käyttäväsi omaa telttaa, otathan huomioon, että Keskiajan Turun markkinatorilla ei ole paikkoja kiiloja vaativille teltoille.

HUOM!

Raaditettaviin tuotteisiin ja tuotekuviin tulee liittää myyntipaikkahakemus huolellisesti täytettynä:

Lisätietoja:

Meri Vuohu
hallintojohtaja / myyjävastaava
puh. 040 132 9993
meri@suurtorinkeskiaika.fi