Myyjät


Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää 29.6.–2.7.2023 Keskiajan Turun markkinatorin Vanhalla Suurtorilla, keskiajan Turun sydämessä. Perinteikkäät Keskiaikaiset markkinat ovat saaneet uuden nimen ja tuoreen ilmeen, mutta markkinamyynti järjestetään pitkälti totuttuun tapaan. Markkinoilla samalla, kun käsityöläiset kaupittelevat tuotteitaan, vaeltelevat aateliset, kirkonmiehet, ilveilijät, huovit, piiat ja rengit yleisön seassa omine juoruineen ja juttuineen. Myyntipaikkoja on sadalle myyjälle, ja kävijöitä oli vuonna 2022 noin 130 000 henkeä.

Myyntiaika markkinoilla on torstaina ja perjantaina klo 12–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12–18.

Vuoden 2023 Keskiajan Turun markkinamyyjät näet tästä.


Myyntipaikan hakemisesta


Tuotevaatimukset


Tuotteiden tulee olla keskiajan henkeen sopivia ja luonnonmateriaaleista valmistettuja. Arvostamme selkeää tuotekokonaisuutta ja aitoja käsintehtyjä tuotteita. Keskiaikainen linja tulee huomioida tuotteesta pakkaukseen, kojun koristeluun ja omaan pukeutumiseen saakka. Huomioithan, että muovia ei voi käyttää tuotteissa eikä pakkauksissa. Myös keskiajan henkeen sopivia elintarvikkeiden myyjiä haetaan. Astioiden ja juomalasien tulee olla mahdollisimman keskiaikahenkisiä – ei nykyaikaisia läpinäkyviä muovimukeja, serviettejä tai paperilautasia.


Myyntituotteiden valinta
Turun Suurtorin keskiaika ry valitsee markkinoilla myytävät tuotteet. Raaditettaviin tuotteisiin tulee liittää myyntipaikkahakemus (linkki alla) huolellisesti täytettynä. Myyjien antamia tietoja ei luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön. Jokainen tuote on merkittävä huolella, jotta tuotenäytteesi eivät sekoitu toisten hakijoiden tuomiin töihin.

Raaditettavat tuotteet tulee toimittaa yhdistykselle tiistaihin 28.3.2023 mennessä jommallakummalla tavalla:
– Tuotenäytteet ja hakemuksen voi tuoda tiistaina 28.3. klo 11–18 paikalle osoitteeseen: Brinkkalan talo, Vihreä sali (2. krs), Vanha Suurtori 3, 20500 Turku.
– Tuotenäytteet, valokuvat ja hakemuksen voi lähettää etukäteen kirjepostina tai pakettina osoitteeseen: Turun Suurtorin keskiaika ry, Vanha Suurtori 3, 20500 Turku.


Mikäli postitat tuotteesi, tee se hyvissä ajoin ja valitse Ovelle-toimitus, sillä me emme nouda postipaketteja postista tai muista toimituspisteistä. Muistathan liittää mukaan palautuskuoren tai -laatikon sekä ennakkoon maksetun postimaksun. Otathan huomioon, että paketteja ei voi lähettää enää postimerkeillä ja Helposti-koodin käyttöaika on maksamisen jälkeen 14 vuorokautta.


Paikan päälle tuodut tuotteet tulee hakea pois perjantaina 31.3. klo 15–18. Emme säilytä noutamattomia tuotteita.


Jokaisen myyjän riippumatta siitä, onko ollut mukana aikaisemmin vai ei, tulee toimittaa tuotteensa arvioitaviksi. Raati vaihtuu osittain joka vuosi, mistä johtuen kaikki tuotteet, niin vanhat kuin uudetkin, ovat tasavertaisessa asemassa. Samalla saamme myös tarkan tiedon siitä, minkälaisia tuotteita markkinoilla on tarjolla, mikä on tärkeää jo tiedotuksenkin kannalta. Kaikkia esim. samasta materiaalista tehtyjä tai selkeästi samaan sarjaan tai tuoteperheeseen kuuluvia tuotteita ei kuitenkaan tarvitse tuoda näytille, vaan ne voi esittää raadille kirjallisesti.


Palautelomakkeeseen raati jättää tiedon tuotteiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä sekä mahdollisesti kommentteja ja kehitysehdotuksia tuotteista. Mikäli raati on todennut, etteivät kyseiset tuotteet sovi Keskiajan Turun markkinatorille, siitä on selkeä maininta lomakkeessa. Jos kehittelet vielä raadin arvioinnin jälkeen uusia tuotteita, ilmoita myös niistä meille. Vain hyväksytyt tuotteet voidaan tuoda myyntiin markkinoille.


Hinnat


Kangaskatteinen tapahtuman järjestäjän koju, leveys 1,6 m ja syvyys 2 m
70 € / päivä
240 € / kaikki neljä päivää


Paikka omalle kojulle, leveys 2 m
120 € / päivä
400 € / kaikki neljä päivää


Pikaruokapaikkojen hinta, leveys 2 m
140 € / päivä
500 € / kaikki neljä päivää


Lisätila kaikkiin paikkoihin 50 € / m leveyttä / päivä
Sähkö (vain elintarvikemyyjille) 20 €/päivä


Huom! Hintoihin ei tule arvonlisäveroa.


Lisäksi hintaan sisältyvät kojujen yövartiointi, jätehuolto, ensiapupäivystys, tietoa keskiajasta ja opastusta tuotteiden esille asettelusta.


Keskiaikahenkinen ulkoasu
Myyjiltä vaaditaan leikkimieltä ja keskiaikaista pukua, jonka he voivat tarvittaessa vuokrata tapahtuman järjestäjältä. Myyjät voivat tulla omalla keskiaikaan sopivalla myyntikojulla (kuva kojusta keskiaikaisessa asussa on pakollinen liite raadituslomakkeeseen) tai he voivat saada käyttöönsä Keskiaikaisten markkinoiden kangaskatteisen myyntikojun (koko n. 1,6 m x 2 m). Jos suunnittelet käyttäväsi omaa telttaa, otathan huomioon, että Keskiajan Turun markkinatorilla ei ole paikkoja kiiloja vaativille teltoille.

HUOM!

Raaditettaviin tuotteisiin tulee liittää myyntipaikkahakemus huolellisesti täytettynä:

Lisätietoja:

Meri Vuohu
hallintojohtaja / myyjävastaava
puh. 040 132 9993
meri@suurtorinkeskiaika.fi