Keskiaikaiset markkinat 28.6.‒1.7.2018 ‒ Unohtumaton aikamatka vuoden 1400 Turkuun

Keskiaikaisia markkinoita vietetään Turun Vanhalla Suurtorilla 28.6.‒1.7.2018. Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma tarjoaa neljänä päivänä runsaasti tehtävää ja nähtävää sekä unohtumattoman aikamatkan riemuvuoteen 1400. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Historiallisen Turun sydämessä sijaitseva Vanha Suurtori täyttyy tänä vuonna noin sadasta koti- ja ulkomaisesta myyjästä. Tapahtuman teemaan sopivia käsityötuotteita ja keskiaikaisia herkkuja saapuu kauppaamaan myyjiä ympäri Suomea sekä Virosta, Ruotsista, Unkarista, Saksasta, Puolasta, Norjasta, Tanskasta ja Valko-Venäjältä.

 

Työnäytösalue Porthaninpuistossa tarjoaa mielenkiintoisen tutustumisen keskiaikaisiin työmenetelmiin. Kävijät voivat seurata vierestä, miten perinteisistä materiaaleista syntyvät niin korut, puukot, lautanauhat kuin juomasarvetkin. Tiedonjanoiset voivat nauttia rautaisannoksen asiaohjelmaa Vanhan Raatihuoneen salin luennoilla ja seminaareissa.

 

Keskiaikaisilla markkinoilla keskiaika on myös laulua, tanssia ja leikkiä. Musiikki-, teatteri-, tanssi- ja sirkusesitykset sekä muut keskiaikaiset huvitukset johdattavat kävijät riemukkaalle keskiajalle. Perheen pienimmät viihtyvät Lasten puhepihalla leikkien ja pelien parissa sekä suosituissa Prinsessa- ja Ritarikouluissa.

 

Keskiaikaiset markkinat järjestää voittoa tavoittelematon ja yleishyödyllinen yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

 

Lisätietoja:

Suvi Kotilainen
Tuottaja

puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi