Hae talkootehtäviin Keskiaikaisille markkinoille!

Keskiaikaiset markkinat valtaa Vanhan Suurtorin jälleen kesäkuussa 25.‒28.6.2020. Haku tapahtuman talkootehtäviin on nyt avattu.

Talkootiimissä on tarjolla vaihtelevia tehtäviä ja rentoa meininkiä – hyvässä seurassa! Tiimimme toivottaakin tervetulleeksi sekä talkookonkarit että uudet tekijät mm. asiakaspalvelijoiksi infopisteelle ja lasten puhdepihalle, muonittajiksi henkilökuntaruokailuun, siistijöiksi siivoustiimiin sekä tapahtuma-alueen pystyttäjiksi ja purkajiksi ennen tapahtumaa ja sen jälkeen.

Aiempaa kokemusta tai keskiaikaharrastuneisuutta hakijoilta ei edellytä, mutta avoin mieli ja ystävällisyys kanssatalkoolaisia kohtaan ovat isossa porukassa toimiessa tärkeitä. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään, minkä lisäksi edellisvuosina mukana olleet konkarimme toimivat uusille vapaaehtoisille tarvittaessa tutoreina. Hakemuksen voi jättää vaikkapa yhdessä kaverin kanssa!

Talkootyöstä ei makseta palkkaa. Kaikki vapaaehtoiset saavat talkoovuoropäivänään lämpimän ruoan, talkoovuorossa käytettävän Keskiaikaisten markkinoiden t-paidan sekä todistuksen talkootyöhön osallistumisesta. Kaikki vapaaehtoiset kutsutaan myös keväällä järjestettäville keskiaikaluennoille sekä tapahtuman päätteeksi järjestettävään karonkkaan.

 

Talkoohakulomakkeen pääsee täyttämään verkossa klikkaamalla TÄSTÄ.
[https://forms.gle/o8FSpfVJJbb6ucJm6]

 

Talkootyötehtävien sisältö Keskiaikaisilla markkinoilla

Asiakaspalvelu
Markkinoiden asiakaspalvelutehtävät painottuvat tapahtuman Infopisteelle ja Lasten puhdepihalle. Infopisteessä työskentelevät opastavat ja neuvovat markkinakävijöitä sekä osallistuvat Keskiaikaisten markkinoiden nimikkotuotteiden myyntiin. Lasten puhdepihalla talkoolaisten tehtäviin kuuluvat lasten pelivälineistä huolehtiminen, lasten leikittäminen sekä muut avustavat tehtävät. Asiakaspalvelutehtävissä työskentelevät saavat käyttöönsä Keskiaikaisten markkinoiden ’keskiaikaisen’’asiakaspalvelupuvun.

 

Tarpeisto ja lavastus
Tarpeistotiimi huolehtii monenlaisista juoksevista asioista tapahtuman aikana, kuten esitetelineiden täydentämisestä, markkinanäytelmän taukotilan huoltotehtävistä sekä pienistä lavastukseen liittyvistä askareista. Tarpeistotiimin vastaava opastaa ja perehdyttää talkoolaiset tehtäviin.

 

Puvustus
Keskiaikaisten markkinoiden puvustamo puvustaa markkinanäytelmän esiintyjät, asiakaspalvelutehtävissä olevat työntekijät sekä osan muista esiintyjistä. Puvustamolla työskentelevät vapaaehtoiset huolehtivat siitä, että markkinanäytelmän pukuvaihdot sujuvat suunnitellun vaivattomasti. Käsityötaitoiset saattavat myös päästä tekemään pieniä korjauksia pukuihin tai pesemään asuja tapahtuman aikana oman osaamisensa ja annetun ohjeistuksen mukaan.

 

Henkilökuntaruokailu
Tapahtuman henkilökuntaruokailussa työskentelevät varmistavat tapahtumassa työskentelevien ja esiintyjien ruokailun toteutumisen. Ruokailussa työskentelevät saavat hoitaakseen mm. ruoan esillepanoon, kahvin keittämiseen tai tilan yleiseen siisteyteen liittyviä tehtäviä. Henkilökuntaruokailussa talkoovuorot tehdään yhdessä parin kanssa.

 

Puhtaanapito
Puhtaanapitotiimi vastaa tapahtuma-alueen siisteydestä ja yleisilmeestä Keskiaikaisten markkinoiden aikana. Tehtäviin voi lukeutua myös pieniä juoksevia askareita. Siistintätiimiläiset oppivatkin tuntemaan koko tapahtuma-alueen markkinapäivien kuluessa.

 

Pystytys ja purku
Keskiaikaisten markkinoiden tapahtuma-alueen lavasteet rakennetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Kuitenkin markkinaviikolla  – etenkin pienempien lavaste-elementtien ja rekvisiitan viimeistelyssä  – kaivataan myös talkootyöntekijöiden apua. Tapahtuman päätyttyä markkinatorin rekvisiitta puretaan ja varastoidaan odottamaan seuraavaa kesää.

 

 

Lisätietoja:
Tiina Hartikainen
projektityöntekijä
040 132 9994
tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi