Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän ohjaa Juuso-Matias Maijanen

Turun Suurtorin keskiaika ry:n uuden Keskiaikaisten markkinoiden näytelmäproduktion ohjaajana aloittaa Juuso-Matias Maijanen. Maijasen erityisosaamiseen lukeutuvat liikepohjainen teatteri ja teatteripedagogia.

– Keskiaikaiset markkinat on minulle mahtava mahdollisuus luoda jotain yhteistä, kiehtovaa ja elävää. Kahdeksanvuotiaana äidinkielen tunnilla kirjoitin unelmakseni rakentaa aikakone ja matkustaa keskiajalle. Tämän lähemmäksi lapsuudenunelmaani ei helpolla päästä! vastavalittu markkinanäytelmän ohjaaja kertoo.

Maijanen on työskennellyt harrastajateatterikentällä noin kymmenen vuotta opettajana, ohjaajana ja liikeohjaajana. Viimeisin laajempi ohjaustyö on Jyväskylän kansannäyttämön juhlavuosiesitys vuodelta 2016. Viime vuosina Maijanen on ohjannut ja opettanut mm. Varsinais-Suomen kansanopistossa, Turun ylioppilasteatterissa, Hollywoodissa, Suomen teatteriopistolla, Åbolands Teaterskolalla ja Åbo Arbiksella.

– Maijasella on vahva harrastajateatterikentän tuntemus ja selkeä näkemys harrastajavoimin toteutettavan näytelmän ohjaamisesta, jossa käsikirjoitus, liikkeellisyys ja äänimaisema kohtaavat luontevalla, mutta näyttävällä tavalla. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme hänet markkinanäytelmän ohjaajaksi ja työryhmämme jäseneksi, tapahtuman tuottaja Suvi Kotilainen iloitsee.

Keskiaikaisten markkinoiden valmistelutyöt jatkuvat tällä hetkellä koronavirustilanteesta huolimatta. Tapahtuman valmistelutöitä edistetään toiveikkaana siitä, ettei alkuperäisistä suunnitelmista nykyisten viranomaissuositusten ja -ohjeistusten voimassaoloaikana tarvitse kokonaan luopua. Muuttuviin tilanteisiin ja uusiin ohjeistuksiin reagoidaan tilanteen vaatimalla tavalla. Ihmisten terveys on aina ensisijaista. Tapahtumaorganisaatio joustaa ja kehittää tarvittaessa uusia tapoja työskennellä.

Keskiaikaisten markkinoiden näyttelijähaku jatkuu suunnitellusti perjantaihin 20.3.2020 asti. Matalankynnyksen vaihteleviin rooleihin voivat hakea kaikki näyttelemisestä kiinnostuneet ikään tai sukupuoleen katsomatta. Näytelmään haetaan myös sujuvasti ruotsia puhuvia esiintyjiä. Aiempaa kokemusta keskiaikaharrastuksesta tai näyttelijäntyöstä ei edellytetä. 1390-luvun Turkuun ajoittuvan näytelmän käsikirjoittaa turkulainen suomentaja, käsikirjoittaja ja muusikko Anna-Maija Ihander.

Harrastajanäyttelijävoimin toteutettava produktio esitetään Turun Vanhalla Suurtorilla 25.-28.6.2020. Edellisvuonna näytelmässä esiintyi runsaat 60 harrastajanäyttelijää.

 

Keskiaikaiset markkinat järjestetään 25.–28.6.2020 Turun Vanhalla Suurtorilla. Ohjelmallisen koko perheen ilmaistapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry. Viime vuonna Keskiaikaisilla markkinoilla oli mukana lähes sata myyjää ja tapahtumassa vieraili kaikkiaan noin 136 000 kävijää.

 

Lisätiedot:
Suvi Kotilainen
tuottaja-toiminnanjohtaja

puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi