|

Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän ohjaa Riina Salmi

Turun Suurtorin keskiaika ry:n uuden Keskiaikaisten markkinoiden näytelmäproduktion ohjaajana aloittaa Riina Salmi. Hän on teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on toiminut teatterin kentällä monipuolisesti opettajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Salmella on kokemusta teatterin ohjaamisesta muun muassa Ilvesteatterilla, Yhteisöteatteri Jäänsärkijöillä sekä yliopistoissa Federal University of Rio Grande Do Sul ja University Of Minho.

Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut useita näytelmiä sekä perehtynyt muun muassa tanssiteatteriin. Salmella on yli kahdenkymmenen vuoden tanssitausta ja runsaasti kokemusta koreografioiden valmistamisesta. Hän on työskennellyt myös musiikkiteatterin parissa. Hän ohjasi Vaskivuoren lukion vuoden 2020 musikaalin Annie ja toimi koreografina oopperassa Säveltäjä Ann-Elise Hannikainen.

Näytelmäproduktion näyttelijähaku avataan viikolla 10 ja hakuaika päättyy perjantaina 25.3. Matalankynnyksen vaihteleviin rooleihin voivat hakea kaikki näyttelemisestä kiinnostuneet ikään tai sukupuoleen katsomatta. Näytelmään haetaan myös sujuvasti ruotsia puhuvia esiintyjiä. Aiempaa kokemusta keskiaikaharrastuksesta tai näyttelijäntyöstä ei edellytetä. Vuoden 1423 Turkuun sijoittuvan näytelmän käsikirjoittaa Linn Gröndahl.

Harrastajanäyttelijävoimin toteutettava produktio esitetään Turun Vanhalla Suurtorilla 30.6.–3.7.2022. Vuonna 2019 näytelmässä esiintyi runsaat 60 harrastajanäyttelijää.

Keskiaikaiset markkinat järjestetään 30.6.–3.7.2022 Turun Vanhalla Suurtorilla. Ohjelmallisen koko perheen ilmaistapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry. 

 

Lisätiedot:
Meri Vuohu
hallintojohtaja

puh. 040 132 9993
meri@keskiaikaisetmarkkinat.fi