|

Turussa palattiin keskiaikaisen ohjelman pariin helteisessä säässä

Keskiaikaiset markkinat käynnistyivät Vanhan Suurtorin kupeessa Brinkkalan ja Teinin sisäpihalla aurinkoisissa ja helteisissä merkeissä. Koronapandemian johdosta 25-vuotisjuhlaansa viettävät Keskiaikaiset markkinat järjestetään totuttua pienimuotoisemmin ilman markkinakojuja ja suurta markkinanäytelmää.

Sen sijaan yleisö sai ensimmäisenä markkinapäivänä nauttia nukketeatterista, musiikista, sirkuksesta ja tarinankerronnasta. Sisäpihojen rajallisen koon vuoksi tapahtuman ohjelmaosioihin on tänä vuonna käytössä ennakkoilmoittautuminen. Osa tulevien päivien ohjelmaosioista on jo varattu täyteen, mutta toisissa on vielä hyvin paikkoja saatavilla. Paikan päällä järjestettyä ohjelmaa täydentävät vilkkaasti käynnistynyt markkinamyynti verkossa ja muu verkko-ohjelma.

Sisäpihojen lisäksi ohjelma valtasi myös ravintola Pinellan terassin, kun keskiajan tutkijat Heta Aali, Reima Välimäki ja Tom Linkinen kertoivat ja keskustelivat keskiajan toisinajattelijoista ja -tekijöistä. Aiheet ulottuivat karkailevista merovingikuningattarista inkivisiittorin uhmaamiseen ja keskiaikaisiin homohäihin.

Keskiaikaiset markkinat jatkuvat perjantaina 2.7. klo 10.00 alkaen verkossa Keskiaikaisten markkinoiden Facebook-sivulla ja klo 12 alkaen Teinin ja Brinkkalan pihalla. Tapahtuma päättyy sunnuntaina 4.7.2021.

Keskiaikaiset markkinat järjestää voittoa tavoittelematon ja yleishyödyllinen yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

 

Lisätietoja:

Suvi Kotilainen
tuottaja-toiminnanjohtaja
puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi