Vanhalla Suurtorilla perjantaina koko päivä keskiaikaa!

Keskiaikaisilla markkinoilla perjantaina 30.6.2017 riitti vilinää ja vilskettä, kun noin 40 000 kävijää vierailiva tapahtumassa. Musikanttien laulun luritus, leikareiden tanssin töminä, narrien ilonpito sekä muut hauskat ja riehakkaat huvitukset johdattavat koko perheen kohti keskiaikaista Turkua.

 

Lasten puhdepihalla perheen pienimmät osallistuivat keskiaikaiseen muskariin sekä Prinsessa- ja Ritarikouluihin. Keskiaikaisten pelien ja leikkien lisäksi WarusSeppäin killan jännittävät miekkailunäytökset ihastuttivat puhdepihan kävijöitä.

 

Vanhan Raatihuoneen salissa Glossa ry:n seminaarissa ”Keskiajan Suomi vai Ruotsin Itämaa? Suomi keskiaikaista menneisyyttään etsimässä 1917‒2017” keskusteltiin muuttuvista tulkinnoista Suomen ja Ruotsin keskiaikaisesta erillisyydestä ja yhtenäisyydestä. Seminaari oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

 

Keskiaika jatkaa soimistaan vielä tapahtuma-ajan jälkeenkin, kun Bar Kukan lavalle Uusi keskiaika -klubilla nousee turkulainen folk-yhtye Sister Capricorn klo 21.00. Musiikista nautitaan myös Ravintola Teinin pihalla Keskiaikaisten markkinoiden yhtyeiden jammaillessa ja tanssittaessa Turun keskiaikaseura Unikankareen tanssijoita yötä myöten.

 

Lisätietoja:

 

Suvi Kotilainen
Tuottaja

puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi