Hae näyttelijäksi Keskiaikaisille markkinoille

Turun Suurtorin keskiaika ry hakee esiintyjiä kesän 2020 harrastajanäytelmäproduktioon Turun Keskiaikaisille markkinoille. Näytelmässä on tarjolla useita matalankynnyksen rooleja kaikenikäisille näyttelemisestä tai keskiaikaharrastuksesta kiinnostuneille. Keskiaikaisten markkinoiden ulkoilmanäytelmä esitetään Vanhalla Suurtorilla to–su 25.–28.6.2020.

 

Hakea voivat kaikki näyttelemisestä kiinnostuneet!
Markkinanäytelmän rooleihin voivat hakea kaikki näyttelemisestä kiinnostuneet ikään tai sukupuoleen katsomatta. Aiempaa kokemusta keskiaikaharrastuksesta tai näyttelijäntyöstä ei vaadita. Avoin asenne, kyky heittäytyä ja halu työskennellä ryhmässä ovat kuitenkin tärkeitä. Keskiaikaisten markkinoiden taiteellinen työryhmä koostuu teatterialan ammattilaisista, joten esiintyjille on luvassa mielenkiintoinen kevät ja kesä produktion parissa. Vi söker också efter svenskspråkiga skådespelare till flera olika roller!

 

Hakuohjeet
Täytä hakulomake ja kirjoita myös vapaamuotoinen kuvaus itsestäsi kuvan kera (max. 1x4A-sivu) perjantaihin 20.3.2020 klo 15.00 mennessä. Huomaathan, että hakulomake tulee olla käsin allekirjoitettu.

Lomakkeet voi palauttaa joko postitse osoitteeseen Turun Suurtorin keskiaika ry / Tiina Hartikainen, Turun Suurtori 3, 20500 Turku tai sähköpostitse tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi. Mukaan valitut saavat tiedon valinnasta henkilökohtaisesti viimeistään huhtikuun alussa.

Näyttelijöiden starttipäivä on viikolla 16, jonka jälkeen käynnistyvät myös ensimmäiset harjoitukset. Harjoituksia on viikoittain muutamina iltana viikossa huhti-kesäkuun ajan. Harjoituksiin on tärkeää kyetä sitoutumaan, joten varaathan kalenteristasi treeneille riittävästi aikaa.

Lataa näyttelijähakulomake kilkkaamalla TÄSTÄ.

 

Millainen näytelmä tehdään?
Keskiaikaisten markkinoiden ulkoilmanäytelmän pienoisnäytelmäkohtaukset käsittelevät turkulaisten elämää keskiajalla. Näytelmä koostuu itsenäisistä näytelmäkohtauksista Vanhalla Suurtorilla sekä Brinkkalan sisäpihan näyttämöllä. Improvisaatioteatterin keinoin toteutetut kohtaukset yleisön joukossa elävöittävät kuvausta keskiajan torielämästä ja keskiaikaisesta Turusta.

Kaikki näytelmän kohtaukset toimivat itsenäisinä kokonaisuuksinaan, mutta ne nivoutuvat yhteen yhteisen teeman kautta. Keskiaikainen Turku oli kansainvälinen ja vilkas kauppakaupunki, jossa säädyt, kielet, kulttuurit ja ikäluokat kohtasivat. Markkinanäytelmä tarjoaa yleisölle läpileikkauksen keskiajan elämään viihdyttävällä ja osallistavalla tavalla.

 

 

Lisätietoja antaa:
Tiina Hartikainen
projektityöntekijä

puh. 040 132 9994
tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi