|

Keskiaikaiset markkinat järjestetään koronaturvallisesti

Turun Suurtorin keskiaika järjestää Keskiaikaiset markkinat 1.−4.7.2021 Vanhan Suurtorin alueella perinteisestä suurtapahtumasta poikkeavalla tavalla. Syy tapahtuman järjestämiseen rajoitetulle yleisölle on koronavirusepidemian leviäminen Suomessa.

Tilanne suurtapahtumien järjestämisen kannalta tulevan alkukesän suhteen on siinä määrin epävarma, että vuonna 2021 Keskiaikaisten markkinoiden ohjelmaa tullaan järjestämään vain rajatuilla alueilla, turvavälein ja voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Ohjelmaan voi osallistua vain tekemällä ennakkovarauksen. Keskiaikaisten markkinoiden ohjelma ja paikkavarauslinkki julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla toukokuussa 2021. 

Uskomme kuitenkin yhdessä tekemisen ja kokemisen voimaan ja näin ollen haluamme järjestää myös fyysisesti läsnä olevaa keskiaikaista ohjelmaa, kuitenkin virustilanteen ja rajoitusten sallimissa puitteissa. Ensiarvoisen tärkeää on työntekijöiden, markkinayleisön, esiintyjien sekä myyjien ja muiden yhteistyökumppaneiden turvallisuus, jota perinteisellä markkina-alueellamme olisi hyvin vaikea taata.  Järjestämällä  tapahtuman pienemmille, rajatuille joukoille Turun Suurtorin keskiaika ry haluaa turvata kaikkien tapahtumaan osallistuvien turvallisuuden ja terveyden. Tapahtumaorganisaatio kantaa tietoisesti yhteiskuntavastuunsa tekemällä päätöksen, jolla pyritään hillitsemään virusepidemian leviämistä.

Keskiaikaisten markkinoiden torimyynti järjestetään viime vuoden tapaan virtuaalitorina verkossa. Virtuaalitorin myyntipaikkojen haku käynnistyy 12.4.2021 verkkosivulla http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/torimyynti. Mikäli koronatilanne helpottuu merkittävästi kevään edetessä, yhdistys selvittää mahdollisuutta järjestää myös torimyyntiä paikan päällä epidemian sallimissa rajoissa. Tiedotamme asiasta tarkemmin toukokuun aikana.

Teatteri on keskeisesti mukana myös kesän 2021 Keskiaikaisilla markkinoilla, vaikka suurta harrastajanäyttelijöiden markkinanäytelmää ei tänä vuonna toteutetakaan. Myöskään Porthaninpuiston Työnäytösalue ja Lasten puhdepiha eivät toteudu tänä vuonna entisessä muodossaan, mutta käsityötaidot ja lasten ohjelma ovat muuten mukana Keskiaikaisten markkinoiden tarjonnassa.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Suvi Kotilainen

tuottaja-toiminnanjohtaja

puh. 040 132 9992

suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi