Keskiaikaiset markkinat hakee harrastajanäyttelijöitä

Turun Suurtorin keskiaika ry hakee harrastajanäyttelijöitä Keskiaikaisilla markkinoilla 27.6.–30.6.2019 esitettävään ulkoilmanäytelmään. Hakijoilta ei vaadita aiempaa keskiaikaharrastaneisuutta tai kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, heittäytymiskyky, positiivinen asenne sekä hyvät ryhmätyötaidot ovat sen sijaan tärkeitä.  Näytelmän hakuaika päättyy keskiviikkona 20.3.2019 klo 16.00.

Kaikkina tapahtumapäivin esitettävä markkinanäytelmä kuvaa paitsi keskiajan tapahtumia yleisesti myös seikkaperäisemmin turkulaisten elämää aikakaudella. Improvisaatioteatterin keinoin toteutetut kohtaukset yleisössä – Vanhalla Suurtorilla ja Brinkkalan sisäpihan Saunatupa-näyttämöllä – luovat vaikutelmaa keskiajan torielämästä ja keskiaikaisesta Turusta. Tänä vuonna näytelmä ajoittuu vuoteen 1399.

Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän taiteellinen työryhmä koostuu historian tutkimuksen ja teatterialan ammattilaisista: näytelmän käsikirjoittaa FT Tom Linkinen ja ohjauksesta vastaa Julia Gauffin. Ohjaajan apuna työskentelee Suvi Kanniainen.

Viime kesänä Keskiaikaisilla markkinoilla vieraili neljän päivän aikana 160 000 kävijää.

Lisätiedot:
Suvi Kotilainen
tuottaja-toiminnanjohtaja

puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi