Keskiaikaiset markkinat käynnistyvät torstaina – Vanhalla Suurtorilla siirrytään vuoteen 1517

 Keskiaikaiset markkinat käynnistyvät Turun Vanhalla Suurtorilla torstaina 29.6.2017. Tänä vuonna Suomen suurimmassa keskiaika- ja muinaistapahtumassa eletään neljä päivää vuoden 1517 historiallisia tapahtumia. Tuttuun tapaan pääsymaksuton tapahtuma tarjoaa runsaasti tehtävää ja nähtävää koko perheelle.

Jokaisena päivänä esitettävä suuri markkinanäytelmä johdattaa kävijät hauskalle ja jännittävälle keskiajalle. Tänä vuonna torilla käy kova kuhina, kun kaupunkilaiset valmistautuvat tanskalaisten hyökkäykseen ja reformaation aikaan sekä käsittelevät monia arkipäiväisiä sattumuksia. Kuka uskaltaa kyseenalaistaa kirkonmiesten vastaanottamat lahjoitukset? Entä onko lehmiä lypsetty luvatta?

Tänäkin vuonna tori täyttyy noin sadasta koti- ja ulkomaisesta markkinamyyjästä. Työnäytösalueella Porthaninpuistossa on mahdollisuus nähdä sepät, sahdintekijä ja monet muut käsityöläiset työnsä touhussa. Lasten puhdepiha puolestaan tarjoaa muun muassa Prinsessa- ja Ritarikoulun, keskiaikaisen muskarin sekä lystikkäät leikit ja pelit perheen pienimmille. Musiikki, sirkus, tanssi, tarinankerrontaesitykset sekä WarusSeppäin killan miekkailunäytökset ja varustenäyttely johdattavat unohtumattomalle matkalle keskiajan pyörteisiin.

Vanhan Raatihuoneen salin ohjelma tarjoaa rautaisannoksen asiaa luentojen ja seminaarien muodossa. Lisäksi Raatihuoneella silmiä ja korvia hivelevät keskiaikainen muotinäytös ja soitinmuotinäytös.

 

Keskiaikaisten markkinoiden ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla:

http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/ohjelma/

 

Keskiaikaiset markkinat Turun Vanhalla Suurtorilla 29.6.‒2.7.2017. Tapahtuman järjestää Turun Suurtorin keskiaika ry.

 

Lisätietoja:

Suvi Kotilainen

Tuottaja

 

puh. 040 132 9992

suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi

www.keskiaikaisetmarkkinat.fi