Liikennejärjestelyihin muutoksia Keskiaikaisten markkinoiden aikana

Keskiaikaisia markkinoita vietetään Turun Vanhan Suurtorin ympäristössä tällä viikolla 29.6.‒2.7.2017. Tapahtuma aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyissä.

Tapahtuman aikana on moottoriajoneuvolla ja polkupyörällä ajo kielletty Vanhalla Suurtorilla ja Itäisellä Rantakadulla välillä Tuomiokirkkosilta‒Nunnankatu torstaina ja perjantaina klo 11.30‒20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11.30‒18.00. Ajokielto tapahtuman aikana koskee myös takseja ja linja-autoja. Polkupyörän voi taluttaa markkina-alueen läpi, mutta Keskiaikaisilla markkinoilla ei ole pyörätelineitä. Pyörätelineet sijaitsevat tapahtuma-alueen ulkopuolella Uudenmaankadun laidalla sekä Luostarin Välikadulla.

Turussa järjestetään Keskiaikaisten markkinoiden aikaan runsaasti muitakin tapahtumia. Yleisön suositellaankin saapuvan paikalle kävellen, pyörällä tai julkisen liikenteen avulla. Aurajokirannan ollessa tapahtumakäytössä pyöräilijöille järjestetään vaihtoehtoisia pyöräreittejä, jotka kulkevat Hämeenkadulta Itäiselle Rantakadulle tai Kirjastosillalle kohti Kauppatoria. Vaihtoehtoisista pyöräreiteistä ja niiden tiedotuksesta vastaa Turun kaupunki.

Keskiaikaiset markkinat järjestetään Turun historiallisessa sydämessä, jossa on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa tarjolla ympäri vuoden. Keskiaikaisilla markkinoilla ei ole autoille pysäköintipaikkoja, joten tapahtumaan ei suositella saavuttavan omalla autolla.

Lauantaina 1.7. liikenne on ajoittain pysäytettynä Paavo Nurmi Marathonin vuoksi ja osa Turun kaduista on kokonaan suljettu. Tiedot joukkoliikenteen poikkeavista järjestelyistä löytyvät osoitteesta: www.foli.fi

 

Lisätietoja Keskiaikaisten markkinoiden osalta antaa:

Meri Vuohu
Tuotantoassistentti

puh. 040 132 9993
meri@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi