Programmet för evenemanget Medeltidsmarkanden på webben har publicerats

Föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry arrangerar det första virtuella evenemanget i sin historia i juni 25–28.6.2020. Det virtuella evenemanget Medeltidsmarknaden på webben arrangeras för att ersätta torgevenemanget, som förflyttas till år 2021.

 

Evenemangsplatser för Medeltidsmarknaden på webben har publicerats i webbportalen www.keskiaikaisetmarkkinatverkossa.fi och på två sidor i Facebook: virtualtorget och evenemangssidan huvudscenen.

 

I webbportalen Keskiaikaisetmarkkinatverkossa.fi finns allmän information om försäljarna som säljer sina produkter på webbtorget och om evenemangets program samt nyttiga länkar med kontaktuppgifter. Facebooks virtualtorg är en Facebookgrupp som är öppen för alla intresserade. Här kan man stifta bekantskap med virtualtorgets försäljare samt diskutera med försäljarna och andra besökare i evenemanget. På sidan huvudscenen publiceras evenemangets programinnehåll.

 

I programmet för evenemanget Medeltidsmarknaden på webben utlovas videoföreläsningar om medeltiden samt musik-, dans-, cirkus- och teaterföreställningar på video. Bland annat Nostra & Damus – Suuri Kirppusirkus, Konsort Karhea & Meren Sisaret, Satu Lankinen och grupperna Unikankare & Muskotti medverkar. Även hälsningar från bekanta gestalter ur marknadsskådespelet utlovas. Videoföreläsningarna genomförs i samarbete med forskningscentrumet Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies och Turun Historiallisen Yhdistys.

 

Det virtuella programmet är avgiftsfritt för alla. Programmet kan ses från och med evenemangsdagarna 25–28.6.2020 framåt på webben enligt en tidtabell för publicering. Programmets innehåll publiceras på webbsidan keskiaikaisetmarkkinatverkossa.fi och på Facebookssidan huvudscenen. Virtualtorget är öppet under alla marknadsdagar kl. 10–20.

 

Huvudscenerna för evenemanget Medeltidsmarknaden på webben finns på förhand i webbportalen:
www: www.keskiaikaisetmarkkinatverkossa.fi
Virtualtorget: https://www.facebook.com/groups/KAMvirtuaalitori/
Huvudscenen: https://www.facebook.com/events/550192602361384/
Instagram: https://www.instagram.com/kmturku/

 

Medeltidsmarknadens torgevenemang arrangeras igen i juni 2021 på Gamla Stortorget i Åbo. Föreningen Turun Suurtorin keskiaika r.y., som arrangerar detta gratisevenemang för hela familjen, är en allmännyttig förening. År 2019 deltog nästan hundra försäljare och ca 136 000 besökare i Medeltidsmarknaden.

 

Tilläggsinformation och kontakt:
Suvi Kotilainen
producent/verksamhetsledare

 

tfn 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi